Българска национална телевизия:Бебето от Горна Оряховица е било мъртвородено
Случката с битото от полицията на Цвтан Цветанов семейство Мустафови от град Кърджали ТУК.

сряда, 19 януари 2011 г.

Парламентът отхвърли искането за създаване на временна анкетна комисия заради скандала в болницата в Горна Оряховица

Няма да бъде създадена анкетна комисия за случая с бебето в Горна Оряховица

Автор:Даниел Инков

Парламентът отхвърли искането за създаване на временна анкетна комисия заради скандала в болницата в Горна Оряховица. Отпадна и искането на опозицията за изслушване на премиера и вътрешния министър.

При обсъждането на дневния ред депутатът от ОДС Ваньо Шарков заяви, че такава временна анкетна комисия е единственият орган, който може да изисква и да се запознае с резултатите от съдебно-медицинската експертиза от болницата в Горна Оряховица. Шарков допълни, че парламентът е единствената институция, която е длъжна да намери всички отговори за това какво е направено в тази болница и за това, което не е направено от органите на МВР.

Парламентът отхвърли искането на сините за приемане на проект на декларация, осъждаща насилието над българските мюсюлмани.

Не беше прието и искането на депутата Яне Янев за изслушване на премиера Бойко Борисов относно действията на правителството за информиране на евроинституциите за ситуацията в България след последните скандали с подслушването.

Мнозинството не прие искането на депутатите от РЗС Георги Терзийски и Емил Василев за изслушване на Цветан Цветанов за неправомерни действия на агенти на ДАНС.

бнр

Няма коментари:

Публикуване на коментар