Българска национална телевизия:Бебето от Горна Оряховица е било мъртвородено
Случката с битото от полицията на Цвтан Цветанов семейство Мустафови от град Кърджали ТУК.

сряда, 22 декември 2010 г.

Малоумник:Здравният министър тепърва ще чете експертизата за "бебето" от Горна Оряховица !


Малоумник:Здравният министър тепърва ще чете експертизата за "бебето" от Горна Оряховица !

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов е заявил на среща с депутати от "Синята коалиция", че "първото нещо, което ще направи, е след разговори с главния прокурор и с министъра на вътрешните работи да поиска да се запознае с официалната лекарска експертиза по случая с "бебето" от Горна Оряховица". Това съобщиха в парламента Ваньо Шарков и Петър Москов (ДСБ), след разговори с Константинов.

По-рано днес в парламента десните, ДПС и левицата поискаха вътрешният министър Цветан Цветанов лично да дойде в пленарна зала и да прочете медицинското заключение. На 3 октомври той огласи в пленарната зала разговори между лекарите след раждането на бебето. Здравният министър пък започна поредица от срещи с всички парламентарни сили по повод политиката в здравеопазването.

Очакваме от здравния министър позиция, тъй като той е принципал на системата, посочи Москов. "Много е възможно някакви си хора да са простаци, да е трудно да бъдат наречени лекари, има етична комисия на Лекарския съюз, която е задължена да се произнесе, и то много тежко за това", коментира той. Москов обаче заяви, че не приемат тези хора да бъдат наричани пред целия български народ и от трибуната на парламента "убийци".

На въпрос дали е възможна и втора експертиза, но в чужбина, той отбеляза, че има тенденция, когато става въпрос за съдебномедицинско заключение по случаи със съмнение за полицейски произвол, да се правят по няколко експертизи. "Ако някой каже, че лекарите, изработили заключението, са лъжци, некомпетентни, това наистина е сериозна заявка, че полицията, освен да дава медицински експертизи", ще може занапред и да лекува, добави той.

По-рано след среща с министъра от ДПС заявиха, че са разтревожени от факта, че продължава да се разчита на монопола на Здравната каса, въпреки че в предизборната платформа на ГЕРБ се посочваше, че са "за" разрушаването му. ДПС не е против НЗОК, искаме само да я поставим в условия на конкуренция с други финансиращи органи, каквито са частните здравноосигурителни дружества, посочи Адемов.

BgTimes.Net

Още:
Видео:Киностудия "МВР" с участието на Цв. Цв. и ревящата магарица,наречена здравен министър !

и тук:Никой в България вече не е защитен от полицейски произвол !

Няма коментари:

Публикуване на коментар