Българска национална телевизия:Бебето от Горна Оряховица е било мъртвородено
Случката с битото от полицията на Цвтан Цветанов семейство Мустафови от град Кърджали ТУК.

понеделник, 20 декември 2010 г.

Експертизата за смъртта на "бебето" в Горна Оряховица е готова,но никой не оповестява данните





Експертизата за смъртта на "бебето" в Горна Оряховица е готова, но никой не оповестява данните

Петорната медицинска експертиза за смъртта на недоносеното "бебе" в Горна Оряховица, която се правеше в Александровска болница в София, е готова, съобщиха за "Дневник" от болницата Данните са предадени на прокуратурата и МВР, ние не можем да ги оповестяваме, казаха от болницата. От пресцентъра на МВР отрекоха да разполагат с резултатите от експертизата.

В края на ноември петима лекари от болницата в Горна Оряховица бяха арестувани по подозрение за умишлено убийство на новородено.

Директорът на болницата д-р Миролюб Кожухаров, който не беше сред арестуваните, се оплака от полицейски тормоз.


От СДС, БСП и ДПС излязоха с декларация против "публичното унижение и обругаване на лекарската професия, което системно извършват органите на МВР". Българският лекарски съюз изпрати писмо до вътрешния министър и до главния прокурор Борис Велчев, в което поиска отговор има ли медицински становище, на базата на което са извършени арестите.

В отговор на това обвинение вътрешният министър Цветан Цветанов направи безпрецедентно четене на записи от специални разузнавателни средства (СРС) от трибуната на парламента.

"Едно живо бебе е умъртвено и не му е даден шанс", обяви Цветанов.


Миналата седмица лидерът на ДСБ Иван Костов обяви, че партията му ще поиска оставката на вътрешния министър заради изнесените пред парламента СРС по случая с мъртвото бебе в Горна Оряховица.

"Ако Цветанов се е направил на експерт по съдебна медицина и е пренебрегнал фактите, без да има основания, ще му искаме оставката."


вдн / BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар