Българска национална телевизия:Бебето от Горна Оряховица е било мъртвородено
Случката с битото от полицията на Цвтан Цветанов семейство Мустафови от град Кърджали ТУК.

вторник, 21 декември 2010 г.

От Коалиция за България настояват Цветан Цветанов да се извини на лекарите

От Коалиция за България настояват Цветан Цветанов да се извини на лекарите

21 декември 2010


София. Ако министърът на вътрешните работи не дойде в Народното събрание и не се извини за поведението си с изчитането на СРС-та на лекарите от Горна Оряховица, ще му поискаме оставката.

Това заяви в кулоарите на парламента Ангел Найденов от Коалиция за България, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Убедени сме, че резултатите от съдебномедицинската експертиза не просто предполагат, а изискват и налагат министър Цветанов да представи по същия начин, както го направи с информацията от СРС-тата, данни в пленарна зала поне в две посоки.

Първо по отношение на твърденията, че има разминаване, според него, между резултатите от СРС-та и заключенията на съдебномедицинската експертиза и второ, да направи своя коментар за своите аргументи и твърдения, направени пред депутатите в пленарна зала.

Абсолютно необходимо е да се представят и основанията за прилагането на СРС-та по отношение на лекарите в Горнооряховската болница”, заяви Найденов.

От Коалиция за България настояват Цветанов да се извини не само на лекарското съсловие, а на цялото българско общество за тежката манипулация, която бе направена с изчитането по един недопустим начин на информация от СРС-та в пленарна зала.

Найденов припомни, че според текстовете на закона СРС-та се прилагат за предотвратяване на престъпления или за опазване на националната сигурност.

„Очевидно, че тук бяха други целите и искаме да знаем основанията за представяне на тази информация. Всичко това дава възможност на левицата да постави въпроса изобщо за прилагането на СРС-та в страната”, каза Найденов.


Весела БАРЪМОВА


иаф / BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар