Българска национална телевизия:Бебето от Горна Оряховица е било мъртвородено
Случката с битото от полицията на Цвтан Цветанов семейство Мустафови от град Кърджали ТУК.

сряда, 22 декември 2010 г.

Г. Ставракев:В интерес на Цветанов е да прочете експертизата в парламента

Г. Ставракев:В интерес на Цветанов е да прочете експертизата в парламента

Вътрешният министър Цветан Цветанов да прочете в парламента експертизата за случая в Горна Оряховица, така както прочете и СРС-та, заяви д-р Георги Ставракев, заместник-председател на Българския лекарски съюз (БЛС) по БНР.

Не искам да оневиня колегите за езика, но не е ясно тези СРС-та кога са записани, по какъв повод и дали не са извадени от контекст. Съвсем логично е министър Цветанов да оповести резултатите от експертизата по същия начин. От морална гледна точка това е негов интерес, смята д-р Ставракев. Според него от медицинска гледна точка нещата са изяснени. Той отказа да прави коментар по въпроса за неосведомеността на самия здравен министър по случая.

Не е нормално да е неосведомен, но може би е чакал официалното заключение, каза д-р Ставракев. По случая БЛС ще даде специална пресконференция. Колкото за оставката на министър Цветанов, зам. председателят на БЛС заяви, че те не са политическа организация и не могат да искат оставки. Но всеки политик трябва да прецени сам дали да предприеме такава стъпка за своите действия. /БГНЕС

София / България

BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар