Българска национална телевизия:Бебето от Горна Оряховица е било мъртвородено
Случката с битото от полицията на Цвтан Цветанов семейство Мустафови от град Кърджали ТУК.

петък, 31 декември 2010 г.

Безотговорната 17-годишната ученичка Боряна Георгиева се юрна на знахари и леячки на куршум

След скандала с гинеколозите от Горна Оряховица

Леят куршум на майката с "бебето" от фризера

17-годишната ученичка търсела знахари, за да лекува стреса

МОНИТОР

17-годишната ученичка плачела всеки ден заради скандала, в който се замеси.

Иван Първанов

31.12.2010

17-годишната ученичка Боряна Георгиева, чието "бебе" почина при спонтанен аборт и стана причина за скандал в горнооряховската болница, лекува стреса си от преживяното с леене на куршум. Момичето било толкова стресирано след загубата на плода и репликите на лекарите от рода на „Това отиде при Баташов“, че търсела успокоение при местни знахари. Това съобщи пред „Монитор“ свекърът на Боряна Илиян Памукчиев. Той разказа, че момичето по цял ден плачело и било разтревожено и уплашено.

„От пръв поглед се виждаше, че нещо постоянно я мъчи и непрекъснато я изяжда отвътре. Много пъти съм се опитвал да разговарям с нея, да я накарам да си излее болката, но напразно. Сега, като се събраха със сина, малко й поолекна, но пак продължава да плаче. Накрая с жената, като се посъветвахме, решихме да я заведем да й леят куршум. Имаме тука наблизо, в махалата, една жена, която разбира от тези работи. Заведохме я и куршумът ясно си показа, че

Боряна е преживяла силна уплаха

от случилото се с бебето и. Сега няколко дни тя ще пие водата от куршума, а след това се надяваме вече да се оправи. Ако не, ще търсим и други церове”, обяснява свекърът Илиян. Той се похвали още, че преди няколко дни купил на бъдещата си снаха мобилен телефон. Дотогава 17-годишното момиче нямало свой собствен GSM.

Въпреки процедурата по леенето на куршум за премахване на уплахата Боряна продължавала да ходи и при гинеколог във Велико Търново, тъй като

изпитвала болки в корема

Баща й Тошко Георгиев идвал да я взема с кола от къщата на Памукчиеви в ромското гето на Горна Оряховица и след прегледа отново я връщал. Всеки път й носел бонбони и други сладки неща. Майката на Боряна обаче досега нито веднъж не била дошла да я види. Тя била сърдита на дъщеря си, че ги е направила за резил пред хората, като е скрила бременността си и след това, като е напуснала дома си, за да заживее при родителите на любимия си, разказва свекърът Илиян. Той и бащата на Боряна досега все още не са се запознали официално и, когато той идвал да вземе дъщеря си за поредния гинекологичен преглед, двамата със свекъра въобще не си говорели.
.
Родилката се притеснявала да отиде на училище
Боряна обаче все още се притеснява от срещата си със своите приятелки и съученици и не искала да отиде до училището. Щяло да й се наложи обаче да потисне срама, тъй като на 3 януари трябва най-после да влезе в класната стая. 17-годишното момиче е ученичка в Професионалната техническа гимназия в Горна Оряховица, специалност хладилна техника. Тя е почти пълна отличничка и учителите й не пестят похвалите за нея. Заради едномесечното си отсъствие от учебни занятия сега Боряна ще трябва да положи доста усилия да настигне съучениците си. Нейните приятели и учители обаче са категорични, че ще й помогнат бързо да навакса пропуснатото.

През последните 2-3 седмици животът на непълнолетната родилка в дома на свекъра й минавал еднообразно и монотонно в гледане на телевизия и помагане в домакинската работа. След излизането на любимия Стефан от затвора преди Коледа двамата млади всеки ден отивали на разходка в центъра на Горна Оряховица.

Още:Българска национална телевизия:"Бебето" от Горна Оряховица е било мъртвородено !

монитор / BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар